תיאור
אמנות מפה ומשם ספטמבר 2024 עד יוני 2025
סדרה בת 8 מפגשים שתינתן ע"י המרצים הר"מ. ההרצאות תתקיימנה באולם התרבות בבי"ס תיכון הראל בימי שני בשעה 19:00.
23.9.24 נפרטיטי – דמותה של מלכת מצרים העתיקה היא מן היצירות המפורסמות ביותר של העולם העתיק. כיצד, ומתוך איזו תרבות, נוצרה נפרטיטי? מהו סודה ומהו סוד קסמה הפועל עלינו עד היום?
המרצה : דוד איבגי
אוצר ומרצה לתולדות האמנות במסגרות שונות בארץ.
9.12.24 דמות האישה באמנות
המרצה: דניאלה שלו
אוצרת ומנהלת המחלקה לתוכניות תרבות והעשרה באגף הנוער במוזיאון ישראל.
13.1.25 הבסיס הרביעי: סוגיות בוערות בככר טרפלגר. כיכר טרפלגר היא מרכז של דמוקרטיה לונדונית וסוג של ברומטר פוליטי. מאז 1999 משמשת הככר בנוסף גם "כפארק הפסלים הקטן אך הבולט ביותר בעולם". בהרצאה נדון בנסיבות שהובילו לכך ונבחן יצירות נבחרות שזכו במיוחד לתשומת לב הציבור.
המרצה: אלה רגב, מרצה ומדריכה לאמנות במוזיאון ישראל מזה 41 שנה.
24.2.25 קוסקו ואימפריית האינְקָה – במאה ה-16 היתה אימפריית האינקה מן האימפריות הגדולות בתבל. ראשית ימי האימפריה בשנת 1400 וסופה בשנת 1532. השליט, שנחשב צאצא של אל השמש, שלט ממקום מושבו בבירה קוּסקוֹ על מערכת פוליטית, דתית, צבאית ומנהלית אדירה.
בהרצאה נסייר באתרים מרהיבים אשר שרידיהם מעוררים התפעלות עד עצם היום הזה ורובם נמצאים ברשימת אתרי מורשת עולמית.
המרצה : איבון פלייטמן
אוצרת בכירה לאמנות יבשת אמריקה במוזיאון ישראל. אצרה תערוכות רבות בארץ ובחו"ל בנושאי אמנות ואתנוגרפיה של תרבויות אמריקה. ילידת אורוגוואי ומדריכה ותיקה בסיורים לאמריקה הלטינית.
10.3.25 שיכרון חושים המכונה "אר נובו" – מתחנות המטרו של גימאר בפאריס ועד לפארק גואל של גאודי בברצלונה.
המרצה: שולמית גורצקי-פדרמן
מרצה לתולדות האמנות והעיצוב, מתמחה בסיורי מוזיאונים וגלריות בארץ ובעולם.
21.4.25 משואה לתקומה: אמנים ישראליים מגיבים לזיכרון השואה – אמנים מגיבים לזיכרון השואה באמנות ישראלית ועכשווית. אמנים מדור ראשון, שני ושלישי ויחסם לשואה תוך דגש על אמנים ישראליים עכשוויים.
המרצה: ליהיא ספיר
בעלת נסיון של למעלה מ-35 שנה בהדרכה ובהוראת אמנות במוזיאון ישראל. מתמחה באמנות מודרנית ישראלית ובינלאומית. מרצה לאמנות באסכולות, ובחוג ללימודים הומניסטיים במרכז אקדמי שלם.
12.5.25 אמנות ציבורית ברחבי העיר ניו-יורק –
נצא לסיור וירטואלי בין מיצבים, פסלים, ופרויקטים ארכיטקטוניים ועיצוביים חדשים המשתלבים במרקם האורבני שוקק החיים של העיר. נפגוש אמנים ואמניות שיצירותיהם עוסקות בסדר היום החברתי והפוליטי באופן מקורי ומעורר מחשבה.
המרצה: מירב לנסקי שנהר
מוזיאולוגית והיסטוריונית אמנות. התמחתה ועבדה בניו יורק במוזיאון לאמנות מודרנית, במוזיאון ברוקלין לאמנות ובבית המכירות הפומביות פיליפס. בעלת תאר שני במנהל עסקים ומוזיאולוגיה מאוניברסיטת NYU, כותבת את עבודת הדוקטורט בתולדות האמנות באוניברסיטת בן גוריון.
9.6.25 כישלונות מופת
מתי יצירת אמנות נחשבת לכישלון? מי קובע אם האמן הצליח או נכשל? האם האמן תמיד אשם בכישלונותיו? נראה כיצד יצירות של אמני מופת דוגמת אל גרקו, קרוואג'ו ורמברנדט הוגדרו ככישלון, מה עלה בגורלה של היצירה, ומה היתה תגובתו של האמן.
המרצה: ד"ר גיא טל הוא מרצה בכיר בתולדות האמנות במכללת שנקר. מחקריו עוסקים באמנות הרנסנס והבארוק באיטליה, בספרד ובהולנד. ספרו על מכשפות באמנות האיטלקית של העת החדשה המוקדמת ראה אור בהוצאת אוניברסיטת אמסטרדם ב-2023.
הרשמה בתשלום של 160 שח באתר מג"ש magash-mevaseret.co.il
מובילת הפעילות: עדנה עזריאלי נייד 0506256172